Számítógépes érdekességek

Előszó

aaaaaaaaaaaaaaa.jpgKedves Látogató!

Jan Dzurek vagyok, és számítógépes programozással foglalkozom. Sajnos emiatt sok minden eszembe jut a számítástechnikával kapcsolatban, ezért nem tudtam megállni, hogy indítsak egy blogot. Elnézést kérek, ígérem többet nem fordul elő. Azért, ha mégis érdekesnek találod valamelyik bejegyzést, nyugodtan kattints a megosztásra, lájkra, meg a többire!

Köszönettel: Jan

Egészséges munkafelület, számítógépes munkahelyeken

2015.01.03. - Jan Dzurek Szólj hozzá!

Magam is szinte minden munkafolyamatot számítógéppel végzek, így tudom, mennyire fárasztó és egészségtelen egész nap a gép előtt ülni. Különösen a gerincet terheli meg.

Ezért kialakítottam magamnak egy falra szerelt, álló munkahelyet. Ez két polcból, és az egyik alján egy kihúzható billentyűzet tartóból áll. Ezeken kényelmesen el tudom helyezni a monitort (vagy laptopot), illetve a billentyűzetet. A legfontosabb, amire oda kell figyelnem, hogy minden megfelelő magasságban helyezkedjen el: a monitort nézve ne kelljen se túl magasra, se túl alacsonyra helyeznem a tekintetemet (az áll körülbelül merőlegesen a padlóra), a billentyűzet elérése pedig a lehető legkényelmesebb legyen.

Mióta van egy ilyen álló munkafelületem, sokkal kevésbé fáradok el. Váltogatom az ülve és állva dolgozást, így nem mindig ugyan annak a terhelésnek van kitéve a gerincem. Ráadásul a különböző testhelyzetek kibillentik az embert a monotonitásból, így szellemileg is frissebben végzem a munkámat.

Sok sikert, ha ki akarjátok próbálni!

A bejegyzés trackback címe:

https://interesztikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr567037769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása